Loading...

Ébredés tábor

 

HÁZIREND ÉS ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

1. Táborunkról:

A Balatonfűzfői Református Egyházközség „Ébredés” Tábora a Veszprémi Református Egyházmegye területén, egyházmegyei határozattal működő, az egyházmegye által támogatott, az egyházi konferenciatelepek közé országosan bejegyzett hittanos és ifjúsági tábor.

A tábor befogadóképessége maximum 40 fő.

– Az egyházközség minden nyári táboroztatás előtt ANTSZ nyitási engedélyt kér.

Táborunkban a meleg vizes zuhanyzók, mosdók, WC-k mellett konyhák és étkezők állnak rendelkezésre. Konyháinkban hűtőszekrények, mosogatók, konyhapultok, rakodószekrények, tűzhely, tányérok, poharak találhatók. A konyha reggeli és vacsora előkészítésére alkalmas.

 

2. A táborozásért adományt fogadunk el, amit egy összegben a megérkezés napján kérünk átadni a tábor gondnokának, aki erről a MRE gazdálkodási törvénye szerint előírt bevételi pénztárbizonylatot állít ki.

Az adomány mértékéről a Presbitérium az alábbi ajánlást fogalmazta meg, illetve az alábbi előírások megtartását emeli ki:

– 3 éves korig ingyenes.

–  4-18 éves korig (egyetemisták is) 4.500.- Ft/fő/éjszaka.

– felnőtteknek 5.500.- Ft/fő/éjszaka.

– 18 év felett (egyetemistáknak is) idegenforgalmi adót be kell vallani (ami 2024-ben 500.- Ft/fő/éjszaka).

A csoportvezetőnek a csoport tagjairól, az adatvédelmi szabályok betartásával, névsort kell vezetni: név, cím, elérhetőség, születési hely és idő. A hatályos előírások szerint a tábor gondnokának a névsort az érkezéskor le kell adni, illetve azt online is át kell küldeni a veghjuditeszter@gmail.com címre.

– Az elszámolás után pénzt nem adunk vissza, az elszámolást az esetleges távozások miatt nem módosítjuk.

3 Az étkezésről minden csoport maga gondoskodik. Konyháink tálalókonyhák, amelyekben a népegészségügyi szabályok szerint főzni tilos. Egy közeli étteremben menzaáron ebéd rendelhető, legalább egy nappal az érkezés előtt; a létszám naponta módosítható: Susogó Étterem – Balatonfűzfő, József Attila utca, Lajkó Frigyes vezető, 06/20-946-1446, 88/451-834.

4. Hozni kell: Alvóházainkban és szobáinkban ágyak vannak, mindegyik alvóhelyhez paplan és párna rendelkezésre áll. Hozni kell: lepedőt, paplanhuzatot és kispárna huzatot, vagy hálózsákot, továbbá tisztasági csomagot.

5. Házirendünket a tábor elfoglalásával elfogadottnak vesszük, mintha erről a csoport vezetője nyilatkozatot írt volna alá.

– Az itt táborozó csoportért, minden gyermekért és fiatalért a csoportvezető teljeskörű felelősséget vállal, ideértve az érvényben lévő, teljes körű járványügyi biztonsági előírásokat is.

A konyhák tálaló konyhák, főzés tilos.

– Étkezésre csak a kijelölt étkezőt, konyhát szabad használni, a szobákban az étkezés és a főzés is tilos!

– A tábor minden helyiségében tűzjelző működik, dohányzás tilos!

– A tábort és az épületeket tisztán, kitakarítva kell átadni.

– A mosdókat és a WC-ket minden nap ki kell takarítani, fertőtleníteni; az egész tábort a járványügyi biztonsági rendelkezések szerint tisztán kell tartani.

– Az épületekben okozott, vagy az egyéb kárt meg kell téríteni. Érkezéskor 10.000.- Ft kauciót kell letenni, a távozás napján, kulcsátadáskor ellenőrzést tartunk. Az esetleges károk, vagy nem megfelelő tisztaság észrevétele esetén a kauciót nem tudjuk visszatéríteni, illetve az esetleges javítási költségeket ki kell fizetni.

A vizet és az áramot feleslegesen ne használják, túlzott áramfogyasztás esetén plusz költséget számolunk fel. Az óraállást odaérkezéskor és távozáskor a táborgondnok és a csoport vezető közösen olvassa le.

– Elektromos autó töltése tilos!

– A villanytűzhelyet bekapcsolt állapotban tilos felügyelet nélkül hagyni!

Tábortűz csak a csoportvezető felelősségével, a kijelölt helyen rakható. Minden egyéb tűzrakás, vagy tűzzel való játék tilos.

A tetőtér ablakait minden esetben be kell zárni, ha elhagyják a tábor területét, hiszen akár egy hirtelen zápor is nagy kárt okozhat a nem vízálló gipszkarton rendszerben.

– Minden lefolyóban szűrő van, ezeket ne távolítsák el.

– Oszlopokra, falra firkálni, rágógumit ragasztani tilos.

– Az alvó házakat, a konyhaajtót és a tábor kapuját minden egyes eltávozáskor be kell zárni.

– A csoportért és a csoport értékeiért teljes egészében a csoport vezetője felelős. Egyházközségünk semminemű ilyen felelősséget nem vállal.

– A tábor területén és a szobákban dohányozni, alkoholt fogyasztani tilos, valamint háziállatot, kutyát sem tudunk fogadni.

Táborunk Balatonfűzfő családi házas részében található. Ezért kérjük a csoportvezetőket, hogy a tábor területén ne szervezzenek olyan programot, amely nagy hangerővel jár, mert a közvetlen szomszédokat zavarják. 22.00 óra után pedig semmiképpen ne hangoskodjanak. Ha ez mégis megtörténik a következő évben sajnos nem tudjuk fogadni a csoportot!

A templom csak áhítatok megtartására engedélyezett, átrendezése tilos!

Felelősségi nyilatkozat: A fentieket, mint csoportvezető, a tábor átvételével tudomásul vettem, azokat megismertnek és elfogadottnak nyilatkoztam, valamint a tábor épületeit hiánytalanul átvettem, minden berendezést áttekintettem, azokat biztonságosnak találtam.

 

6. Érkezés és távozás:

A táborba hétfőn 10 órától lehet érkezni, és azt legkésőbb szombat 12 óráig kell elhagyni!

Ha valaki nem teljes hétre érkezik, akkor a tábor gondnokával az érkezését és a távozását minden esetben meg kell beszélnie.

 

7. A Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, mint hatóság a következőket kéri: A gyerekeknek szülői igazolásra van szükség, hogy a gyermek egészséges és táborozhat. Ezt az igazolást a csoport vezetőnek érkezéskor fel kell mutatni.

 

8. Egyéb tudnivalók: Kérjük, hogy az előzetesen megbeszéltektől való eltérés esetén minden változásról tájékoztassanak bennünket. Érkezésük pontos időpontját előző nap este jelentsék be Végh Judit táborgondnok telefonján: 30-496-0858, vagy Végh István: 30–631–7500.

 

Szeretettel várjuk a csoportot és Isten áldását kérjük táborozásukra!

Balatonfűzfő, 2024. március 22.

A Balatonfűzfői Református Egyházközség Presbitériuma