Loading...

Gyülekezeti hirdetések 2022. április 10-én

Hirdetések 2022.04.10.

2022.04.10 – BÖJT HATODIK VASÁRNAPJA – VIRÁGVASÁRNAP

LITURGIAI RÉSZ

Egyházi év: Böjt hatodik vasárnapja, virágvasárnap

Textus: Márk 10,17–27 (19–22) A gazdag ifjú II. – Jézus megszerette.

Énekek: 135,1; 464,1–3; 171; 464,4–6.

Adatok: 14. hét, Márk sorozat: 67.

HETI ALKALMAK

Istentisztelet, vasárnap, Balatonfűzfőn 9.00 órakor, Balatonalmádiban 10.30 órakor, gyerekistentiszteletimaközösség az istentisztelet előtt.

Bibliaóra, Balatonfűzfőn hétfőn 17.30 órakor, Balatonalmádiban kedden 18.30 órakor, személyes jelenléttel. – Balatonalmádiban, a húsvét utáni kedden nem tartunk bibliaórát.

Hittanórák a szokott rendben, a tanítási napokon.

KÁRPÁTALJAI VÁLSÁGHELYZETRŐL

A természetbeni adományok gyűjtését köszönjük.

A március 20-i perselypénzt továbbítottuk, köszönjük az adományokat, 420.000.-Ft gyűlt össze.

A pénzbeli támogatást továbbra is várjuk: 1358 adományvonal hívásával teheti ezt meg, illetve a Magyar Református Szeretetszolgálat számlaszámára utalhat pénzbeli adományt. A számlaszámot, és minden ide vonatkozó információt megtalál a www.jobbadni.hu oldalon. Ez a Magyar Református Szeretetszolgálat oldala.

A menekültek számára a szálláshelyekről az országos egyház és a Kormányzat koordinálásával gondoskodunk. Ha ezen a területen is konkrét segítségre lesz szükség, jelentkezni fogunk.

Ne felejtkezzünk el egymásról, az imádság erejéről, és arról sem, hogy Isten a történelem Ura, aki soha nem hagy el bennünket, még akkor sem, ha éppen elhagyatottnak látszunk.

KAZUÁLIÁK

Nincs

KIEMELT HIRDETÉSEK

Nincs

KIEMELT ALKALMAINK

2022. április 15., nagypéntek, istentiszteletek, 9 órakor Balatonfűzfőn, 10.30 órakor Balatonalmádiban.

2022. április 17., húsvétvasárnap, ünnepi istentiszteletek úrvacsoraosztással, 9 órakor Balatonfűzfőn, 10.30 órakor Balatonalmádiban.

2022. április 18., húsvéthétfő, ünnepi istentiszteletek legátus szolgálatával, Bátki Márton Boldizsár, 9 órakor Balatonfűzfőn, 10.30 órakor Balatonalmádiban.

2022. április 23., szombat, 9.00 órától gyülekezeti munkanap Balatonfűzfőn.

2022. április 30., szombat, 9.00 órától gyülekezeti munkanap Balatonfűzfőn.

2022. május 5., csütörtök, 18.30 órakor gyülekezeti filmklub Balatonalmádiban (89. alkalom, „Zárójelentés”, Szabó István filmje).

2022. május 7., szombat, 9.00 órától gyülekezeti munkanap Balatonfűzfőn.

2022. május 26., csütörtök, mennybemenetel ünnepe, közös alkalom a fűzfői testvérekkel együtt Balatonalmádiban: mennybemenetel ünnepi áhítat 18.00 órakor Balatonalmádiban, amelynek keretében „Előadások az Isten garázsában” sorozat részeként dr. Boros László professzor előadása (19. alkalom).

2022. május 26., csütörtök, 18 órakor Prof. Dr. Boros G. László, a Vrije, Amszterdam Orvosi egyetemek tanára, a Kalifornia Egyetem Los Angeles (UCLA) nyugalmazott gyermekgyógyászati professzora tart előadást, „Repedések az Evolúción a Biblia tudománytörténeti összefüggéseinek tükrében” címmel. – „Előadások az Isten garázsában” sorozat 19. alkalom, balatonalmádi református templom, Baross utca 24.

2022. június 5., pünkösdvasárnap, ünnepi istentiszteletek úrvacsoraosztással, 9 órakor Balatonfűzfőn, 10.30 órakor Balatonalmádiban. Ekkor lesz a konfirmáció, most Balatonfűzfőn, 9 órakor.

2022. június 6., pünkösdhétfő, ünnepi istentiszteletek, 9 órakor Balatonfűzfőn, 10.30 órakor Balatonalmádiban.

2022. június 20–24., hétfőtől péntekig, hittanosok napközis tábora Balatonfűzfőn (külön tájékoztatást adunk még).

2022, július 1–3., péntektől vasárnapig, Református Egyházi Napok – Dunántúl, REND, Pápán.

2022. július 7–10., csütörtöktől vasárnapig, gyülekezeti tábor Monoszlón (külön tájékoztatást adunk még)

2022. nyarán az új óvodánk és gyülekezeti házunk birtokbavétele, ezekre közös munkanapokat külön hírlevélben fogunk meghirdetni.

2022. szeptember 1., a Balatonalmádi Nádas Református Óvoda indulása (Külön tájékoztatást folyamatosan adunk).

KÉRÉSEK

Áldjuk az Urat, sok új testvér érkezik gyülekezetünkbe. Kérjük azokat, akik szívesen fogadják negyedévente hírlevelünket, szólítsanak meg istentisztelet után, hogy email címet cserélhessünk. Szívesen veszem, ha a gyülekezeti teremben pár szót válhatunk is.

BERUHÁZÁSOK

Balatonalmádi Református Óvoda beruházása rendben halad, májusi átadással. Az óvoda honlapja már elérhető, folyamatosan töltjük fel az anyagokat. A szeptemberben induló intézménybe való jelentkezés lehetőségét a www.nadasovi.hu oldalon már olvashatják. A jelentkezés módját köremailen és szórólapokon is közzétesszük. Kérjük, adja tovább a lehetőséget a jelentkezés kapcsán, óvodánk a környékből jelentkezők és más felekezetek felé is nyitott.

A balatonalmádi gyülekezeti házunk teljes befejezésének üteme is rendben halad, májusi átadással. Hála az Úrnak, felgyorsult a beruházás, ami részünkről is állandó jelenlétet, figyelmet, döntéseket igényel. Az elnökség mindenre odafigyel.

A templom külső felújítására (templom és parókia héjazat) 15 millió Ft áll rendelkezésre egy pályázatból.

ADOMÁNYOK

Köszönjük az egyházfenntartói járulékok befizetését: befizethető a Lelkészi Hivatalban, számlánkra átutalható.

Körlevelet és csekket is mindenkinek küldünk húsvétig, az elektronikus körlevelet ezzel és tavaszi programjainkkal kapcsolatban mindenki megkapta.

REND

A Dunántúli Református Lapban már olvasható a teljes program, köremailen is kiküldjük hamarosan, jövő vasárnaptól a programfüzet ingyenesen elvehető.

Kérem, jövő vasárnaptól, pünkösdig lehet jelentkezni, a kitett íveken, vagy emailben:

név (gyerekeket is külön névvel kell felírni, hogy lássunk létszámot,

e-mail cím,

melyik napra jön a három közül, vagy mindháromra, milyen közlekedési eszközzel jön,

étkezési lehetőség bőven lesz a helyszínen, azt mindenki maga oldja meg,

a szálláslehetőségeket Pápán és környékén felsoroljuk, mindenki maga oldja meg.

A hagyományos egyházi programok, istentiszteletek, áhítatok mellett előadások és fórumbeszélgetések lesznek, nemcsak egyházi előadókkal, a fő téma kapcsán: Öröm és Biblia – lelkészi hivatás – szeretethálózatok – betegség – identitás – kultúra – életöröm – pozitív gondolkodás, vagy valami más…

Ez egy fesztivál, számos kiállítással, könyvbemutatóval, komolyzenei és könnyűzenei koncertekkel. Nevesebb előadók: Bagossy koncert, 30Y, Kaláka, Aranyakkord (Kiss Tibor, Quimby) élőkoncertek, Csík Zenekar (Népzene), Neumann Trió (Jazz), Teleki Miklós orgonaművész, REND kórus Gárdonyi Zoltán és Zsolt műveiből, Fodor Bernadett operaénekes, Grecsó Krisztián, Rátóti Zoltán, Horváth Gergely, Dr. Földi Rita pszivhológus, dr. Földváriné Kiss Réka történész.

Egész nap gyermekprogramok, „Miénk itt a színpad”, Tudományos Gyűjteményeink kiállítása, Pápai Gimnázium Művészetis diákjainak kiállítása, Miatyánk kiállítás (Veszeli Lajos is)

IRATTERJESZTÉS

Felhívjuk figyelmüket internetes felületeinkre.

Dunántúli Református Lap és a Reformátusok Lapja a templomban, a kijáratnál megvásárolható, előfizethető.

Könyvterjesztésünk kapcsán, bármely kiadványra igény van, jelezzék, meghozzuk.