Loading...

„Így maradjatok meg az Úrban” (Fil. 4,1) – Gyülekezeti tábor Súron

„Három ember elég ahhoz, hogy a kovász megérjen és duzzadjon a hit”.

Az idei gyülekezeti tábor témája Pál apostol Filippiekhez írt levele volt. Steinbach József püspök bevezetésként az apostol missziós útjait elevenítette fel. Filippi volt az első város Európában, ahol Pál hirdette Jézus Krisztus megváltó szeretetét. Az Apostolok cselekedeteinek könyvéből tudhatjuk, hogy első látogatása alkalmával „mindössze” három ember tért meg. Jelentőségteljes az is, hogy az első európai keresztyén egy asszony volt. Isten Szentlelkének viszont ez a három ember kellő kovász lett.

A kilencedik gyülekezeti tábor új helyszínen, Súron, a Békesség Szigete Tábor és Apartmanban volt. A kis bakonyi település fákkal ölelt csendes hegyoldalában lévő épület valóban egy sziget, amire valóban igaz a mondás: távol a világ zajától. Varga Andrásné Kati, a tábor szervezője elmondta, hogy itt ideális körülményeket találtak. Tágas a tér a gyermekeknek, a szobák jól felszereltek, mind a 35-en jól elfértek. Az étkezés megoldható, közel a falu boltja a reggelikhez, vacsorákhoz, délidőben pedig szintén Súron található meleg étkezés lehetősége is.

A 2022. július 7-10. között megtartott táborban délelőttönként lelki programok voltak. Varga András gitárkísérete mellett közös énekkel hangolódtak az előadásokra. Steinbach József a Filippiekhez írt levelet magyarázta. Szólt az előzményekről, majd fejezetenként nézték át a könyvet.

A táborozás délutánjai alkalmat adtak a teremtett világ csodás környezetében kirándulásra, a környék felfedezésére. A lelki alkalmakon túl lehetőség volt a kötetlen beszélgetésekre, az együttlét örömének megélésére.

Pál apostol missziós tevékenysége, a Filippi gyülekezethez írt levele krisztusi reménységgel kell, hogy eltöltsön, arra biztasson, hogy hitelesen képviseljük az evangéliumot. Ebben erősödtek meg a tábor résztvevői.