Loading...

Befogadó istentisztelet

November első vasárnapján a balatonalmádi Baross Gábor utcai református templomban a Balatonalmádi Nádas Református Óvodába járó gyermekeket, szüleiket és az intézmény dolgozóit Befogadó istentiszteletre várta a fenntartó gyülekezet.

Ezen az Úrtól áldott alkalmon talpalatnyi hely sem maradt. A gyermekek és családjaik az ünnepi istentisztelet alkalmával megismerkedhettek a református templomi szertartással, keresztelővel, a liturgiával.  Steinbach József püspök úr, az almádi gyülekezetet vezető lelkész fogadta be az óvodás gyermekeket, akik itt vehették át névre szóló gyermekbibliájukat, melyet közös énekkel háláltak meg. A szülők elmondása szerint azóta sokat forgatják és kérik őket, hogy olvassanak belőle.

Az istentisztelet keretén belül tettek esküt az intézmény dolgozói arról, hogy hivatásukat a legjobb tudásuk szerint gyakorolják és életükkel, munkájukkal Isten dicsőségét szolgálják.

Ezt követően a püspök úr minden dolgozót egy-egy igével áldott meg. A rövid prédikáció üzenete minden korosztály számára lelki útravalóval szolgált.  Az istentiszteletet az óvodapedagógusok éneke és a püspök úr áldása zárta.