Loading...

„Fizessen meg tetteidért az Úr, legyen bőséges jutalmad”

„Szalmón fia volt Ráhábtól Bóáz, Bóáz fia Ruthtól Óbéd, Óbéd fia Isai. Isai fia volt Dávid király…. Elíhúd fia volt Eleázár, Eleázár fia Mattán, Mattán fia Jákób. Jákób fia volt József, férje annak a Máriának, akitől Jézus született, akit Krisztusnak neveznek.” Máté evangéliuma sorra veszi Jézus származását. Itt találkozhatunk Ruth nevével. Az idei hittanosok táborában az ő történetével ismerkedhettek meg behatóan a gyerekek. Ruth könyve mindenekelőtt azért íratott, hogy Júda nemzetségének a vonalát Ráhábon és Ruthon keresztül Dávid királyig vezesse.

A nyári szünet első hetében, június 19. és 23. között Balatonfűzfőn ötven hittanos gyermek vett részt a táborban. A bibliai történethez kapcsolódó játékokkal, énekekkel kerültek közelebb az ige üzenetéhez. Ruth története meseszerűségével áldott üzeneteket hordoz: a szeretet, a ragaszkodás, a másokért való önmagunk odaadása és mindenek felett az Úr oltalmazó szeretete.

A játékok során a gyerekek nemcsak ezeket az értékeket ismerhették meg, de csépelhettek, őrölhettek gabonát, amit megpörkölve jóízűen el is majszoltak.

A játékos tanulás mellett idén is sokat kézműveskedtek, rajzoltak, de nagy sikere volt a pingpongnak, a gólyalábazásnak és a hagyományos népi labdajátéknak, a métának is.

A Veszprém Vármegyei Rendőrkapitányság jóvoltából ellátogatott a táborba Zápor és Utód is. A két rendőrló gazdáikkal, Beke Biankával és Budai Tiborral érkezett. A két lovasrendőr izgalmas és hasznos érdekességekről beszélt, majd a gyerekek legnagyobb örömére nemcsak megsimogathatták a pacikat, de a hátukra is felülhettek.

A hittanosok tábora idén is áldott alkalom volt. Az ige magvetésében és a lebonyolításban segítő szolgálatot nyújtott: Steinbachné Cenkvári Klára, Végh Judit, Végh István, Pálinkás Anikó, Nagy Erzsébet, Nagy Júlia, Móri Györgyi. A felnőttek mellett külön hálásak vagyunk a segítő ifjúságnak: ifj. Végh István, Végh Fanni és Csanád, Pach Zsófi, Noémi és Dóri.

„Fizessen meg tetteidért az Úr, legyen bőséges jutalmad az Úrtól, Izráel Istenétől, akinek a szárnyai alá jöttél oltalmat keresni.” (Ruth 2,12)