Loading...

Kibocsátó istentisztelet

Június 3-án a Balatonalmádi Nádas Református Óvoda kibocsátó istentiszteletére került sor az almádi templomban. A tavaly szeptemberben elindult intézménytől kilenc ballagó búcsúzott, hogy útjukat már iskolásként folytathassák.

Útravalóként Steinbach József rövid áhítatában a szabadító Isten vezető, utat mutató, óvó szeretetét helyezte a gyermekek szívére: „Ezen az úton az Isten vezet benneteket, kézenfog, előttetek jár, mutatja a szép, jó és boldog utat. Ez a vezetés az Isten áldása. Istenben bízunk és remélünk, aki úgy óv, mint a kis Mózest a Mózeskosárban a nádas.”

Az áhítat végén a gyermekekkel közösen hangzott fel az imádság: „Áldj meg minket Istenünk! Vezess minket Jézusunk! Taníts minket a boldog útra! Adj hitet és reménységet! Őrizd szüleinket és szeretteinket! Áldd meg óvodánkat! Te szerető Isten vagy. Mindig benned bízunk! Ámen.”

A ballagó ovisok versekkel, énekekkel adtak hálát az itt töltött időért. Az óvónéniktől könyvet és jelképes tarisznyát kaptak az előttük álló útra, Steinbach József pedig egy-egy személyes áldással engedte útjukra a gyermekeket.

Még több kép az óvoda honlapján (ide kattintva elérhető)