Loading...

Nyáresti zenés áhítat (videóval)

Istent dicsérő énekkoncertet adott templomunkban a Cantabile Énekegyüttes augusztus 18-án.
„A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.” Pál apostol rómaiakhoz írt levelének 15. fejezetéből készült Ráduly Emil- feldolgozással üdvözölte az énekegyüttes a szépszámú közönséget.

A nyáresti zenés áhítatra érkezőket igei, imádságos köszöntéssel fogadta Steinbach József püspök, gyülekezetünk lelkipásztora. Petrőcz Lászlóné „Zenés áhítat” című versével Veres Györgyné Petrőcz Mária, a Cantabile Énekegyüttes karnagya vezette fel a közel egyórás koncertet.
Megzenésített versek, az új énekeskönyv dalai, Istent magasztaló himnuszok, zsoltárok, imádságok hangzottak el többek között Bach, Jacobus Gallus, Ákom Lajos, Zákányi Bálint és Nagy Csaba Zoltán szerzeményeiből.

A Cantabile Énekegyüttes két évvel ezelőtt állt össze. Kezdetben kézzel írott, még fel nem dolgozott műveket adtak elő. Később egyre inkább szólaltattak meg olyan egyházi énekeket, amelyek a gyülekezeti életben is ismertek. Énekes missziójuk célja, hogy a megszólalásaik istentiszteletek legyenek az énekeken keresztül. Repertoárjukban előszeretettel hangoznak el az új református énekeskönyvből dalok, melyek bemutatását fontosnak tartják.
Az énekegyüttes tagjai: Veres Györgyné Petrőcz Mária karnagy, Ozvaldik-Török Ágnes (Zsilinszky Cecíliát helyettesítette), Veres Dorottya, Kádár-Paksy Ágnes, Paraczky Ágnes, Németh Bálint, Pálóczy László, Kádár Gergő, Janzsó Tibor (és Molnár Zoltán, aki most nem tudott fellépni az együttessel).

A koncerten közreműködött Lévai Kamilla orgonán, Hamar Dávid csellón és Ozvaldik-Török Ágnes fuvolán.

A zenés áhítat lélekemelő felvezetője volt a Balatonalmádi – Balatonfűzfői Református Nyaralók X. Találkozójára. Köszönjük, Isten áldása legyen az énekegyüttesen.